Piszczące szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szachu
    Rider
    • 2009
    • 639
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

abstinent, brawo za odwagę Ja pojechałem do znajomego mechanika (piszczała mi szyba w przednich drzwiach kierowcy). Gostek dłubał się z nimi kawał czasu, smarował sprawdzał, piszczało nadal. W końcu doszliśmy co piszczy, rolka w prawej dolnej części drzwi, gdzie nie ma żadnego dojścia bez zdejmowania blachy. Trochę pokombinowaliśmy z wprowadzaniem smaru przez rurkę, piszczała nadal. Dalismy sobie spokój (było już późno) i umówiliśmy się na sobotę, że będziemy zdejmować blachę. Ale, po dwóch dnich przestało piszczeć Widać smar się rozprowadził/dotarł gdzie trzeba. Od tego czasu (jakiś miesiąc) mam ciszę

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

szachu, u mnie na razie nie piszczy, akurat jak robiłem to piszczała jedna tylna, najlepsza zaletą tego sposobu jest to że nie ściągamy całego boczku, a i tak mamy dostęp tak jak gdyby do nie było :szeroki_usmiech
      No chyba że ktoś chce smarować miejsce gdzie mechanizm nawijania wchodzi w drzwi, ale tam akurat było smaru pod dostatkiem.
      Jeżeli ktoś będzie miał coś do smarowania z jakimś długim wężykiem to wszędzie dostanie
      Najbardziej jestem zadowolony z tej szyby pasażera która czasami sama się opuszczała :P

Komentarz

Pracuję...